Frågor & Svar

Hur många bostadsrätter blir det i brf Kavaljeren?
36 stycken fördelat på fem våningar (varav den översta är takvåning) i två huskroppar. Husen får varsin luftig och välkomnande entré från Södra vägen.

Hur stora blir bostadsrätterna?
Mellan 35 och 103 kvm, fördelat på ett, två, tre eller fyra rum och kök. Generös takhöjd på 2,60 m (3 m i takvåningarna) och ca 2,4 m i badrum.

Vilken adress får brf Kavaljeren?
Södra vägen 42 A = hus 1 (entré från Granitvägen)
Södra vägen 42 B = hus 2 (entré från Södra vägen)
Båda husen nås från Södra vägen.

Finns det balkong?
Samtliga lägenheter har minst en inglasad balkong eller väl avskild uteplats. Ett flertal lägenheter har två balkonger. Takvåningarna får generösa terrasser med pergola.

Kan jag påverka planlösningen i lägenheten?
Nej.

Hur blir interiören?
Bostadsrätterna får en högklassig, modern och tidlös inredning som komponerats av Semrén och Månssons inredningsarkitekt. Dessutom kommer den som önskar att kunna göra personliga tillval, för att förstärka sin personliga stil eller addera ytterligare kvalitet, till exempel vad gäller ytskikt och material. Lägenheterna får extra takhöjd och golvvärme, samt stora fönsterpartier in mot gården.

Hur fungerar personliga tillval?
Som köpare får du möjlighet att göra personliga val, som förstärker din personliga prägel på bostaden. Du kommer att få information om hur du gör personliga val i god tid. Eventuella tillkommande kostnader faktureras separat till er från den aktuella leverantören där ni gör era val.
Eventuella tillval och önskade förändringar förutsätter att de inte påverkar fastighetens tekniska installationer, som el, rör och ventilation.

Hur är det med hiss?
Alla bostäder kan nås med hiss, både från markplan och garage.

Var hämtar jag min post och dagstidning?
Du hämtar det i din privata postbox i entrén.

Finns det gemensam tvättstuga?
Nej, alla bostadsrätter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Hur är det med förråd?
Enskilda förråd till varje bostad finns i källaren, liksom gemensamt utrymme för barnvagnar och liknande

Vilka övriga gemensamma utrymmen finns?
Grönskande innergård med upphöjda planteringar, väderskyddad cykelparkering samt miljörum. I anslutning till garaget finns möjlighet att utveckla rum för mottagning av paket och leveranser eller liknande.

Finns det parkeringsplats?
Ja, i parkeringsgaraget. Garageplatserna kommer att hyras av föreningens dotterbolag Kavaljeren Garage AB. Garaget blir luftigt och ljust, för trygghetens skull, och förbereds så att framtida eventuella installationer av laddstolpar för elbil är möjlig. Anmäl intresse för en garageplats i samband med tecknande av förhandsavtalet.

Vad gäller för tv och internet?
Fastigheten ansluts till fibernät. Abonnemang bokas av respektive lägenhetsinnehavare.

Vad ingår i månadsavgiften?
I månadsavgiften ingår bland annat vatten, värme, skötsel, amortering på bostadsrättsföreningens lån och avsättning till framtida yttre underhåll.

Hur betalas hushållsel?
Hushållsel tillkommer via eget abonnemang.

Hur sker bokning och betalning?
Steg 1: Du reserverar din lägenhet genom att det skrivs ett bokningsavtal och att en delbetalning görs på 25 000 kronor.
Steg 2: I nästa skede skrivs sedan ett förhandsavtal. En delbetalning på 75 000 kronor görs, där tidigare erlagd bokningsavgift avräknas. Ibland kan förhandsavtal skrivas direkt.
Steg 3: Inför tillträde skrivs upplåtelseavtal. Slutbetalning med avräkning för tidigare erlagd betalning görs.

När är det inflyttning?
Beräknad inflyttning blir december, 2022. Definitivt datum meddelas senast tre månader före.